Herøy kommune har tatt i bruk varslingssystemet Varsling24 for å varsle innbyggere i et geografisk område om hendelser via SMS. Vi varsler på SMS til mobiltelefon, talemelding til fasttelefon og e-post.

Når blir systemet brukt?
Kommunen informerer nå våre innbyggere digitalt via SMS/talemelding/e-post ved hendelser der dette er hensiktsmessig. Det kan være ved feiing, vannavstengning, stengte veier, evakuering, generelle servicemeldinger og andre forhold som krever rask informasjon. Til nå har systemet blitt brukt til varsling om feiing.

Kan vi nå deg?
Det finnes to ulike registre som benyttes for å nå deg som innbygger:

 1. www.norge.no/oppdater-kontaktinformasjon 
  I dette felles nasjonale kontaktregisteret anbefaler vi å legge inn både mobiltelefon og e-postadresse da mange henvendelser fra det offentlige vil foregå her i fremtiden. Dette på lik linje med selvangivelsen som dere kanskje er kjent med fra tidligere.

  Dersom du en eller annen gang har logget inn på en offentlig tjeneste via ID-Porten finnes du i kontakt og reservasjonsregisteret.
  Ønsker du overhode ikke å motta digital kommunikasjon fra det offentlige må du slette deg: https://www.norge.no/nb/slett-kontaktinformasjon
   
 2. www.varslemeg.no er et tilleggsregister som du benytter om du ønsker å motta varsler for en adresse som du ikke er registrert med bostedsadresse på.

Bedrifter
Bedrifter må registrere nøkkelpersoner ved å gå inn på linken www.varslemeg.no. Du kan registrere så mange nummer du vil per adresse.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan virker varslingen?
Meldingen sendes som SMS til mobiltelefoner og en automatisert talemelding til fasttelefon. Talemelding leses inn som «tekst til tale». På slutten av meldingen blir du bedt om å taste: 1 - for å bekrefte at du har oppfattet meldingen 9 - dersom du ønsker å høre meldingen en gang til.

Er mitt mobilnummer registrert?
Så lenge du er registrert i «kontaktregister for offentlig forvalting» på riktig adresse er alt i orden. Denne oppføringen gjelder for den adressen du er registrert med i Folkeregisteret.

Din oppføring kan du sjekke ved å logge deg inn her:
https://www.altinn.no/ui/Profile (Profil, roller og rettigheter)

Jeg har hemmelig nummer. Blir jeg varslet?
Varsling 24 varsler ikke hemmelige nummer. Hvis du allikevel ønsker å få varsel fra din kommune, gjør en tilleggsoppføring på varslemeg.no. Kryss av for «hemmelig nummer".

Hvordan får jeg varsel for andre adresser enn min bostedsadresse?
På varslemeg.no kan du legge inn tilleggsadresser som du ønsker varsel for. Dette kan dine foreldres bolig eller en fritidseiendom.

Slik gjør du:

 • Under «Tilleggsoppføring» klikker du "Legg til ditt telefonnummer".
 • Skriv inn ditt mobilnummer og klikk "send".
 • Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn.
 • Her kan du legge til andre adresser du vil varsles for. Navn = den som bor på adressen du registrerer.

Jeg bor i borettslag/blokk/sameie. Blir alle på min adresse varslet?
Alle enheter i et borettslag eller sameie blir varslet hvis du er registrert i «kontaktregister for offentlig forvaltning».

Hvordan finner jeg ut om mine foreldres adresse er i en kommune som bruker Varsling 24?
Ta kontakt med den respektive kommune for å høre om de bruker Varsling 24.

Hvordan kan jeg se hvilke adresser jeg får varsel for?
På varslemeg.no kan du sjekke andre varslingsadresser som er oppført på ditt mobilnummer, utover din offisielle bostedsadresse som du er registret med i «kontaktregister for offentlig forvalting».

Slik gjør du:

 • Under «Tilleggsoppføring» klikker du «Legg til ditt telefonnummer».
 • Skriv inn ditt mobilnummer og klikk «send».
 • Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn. Her ser du listen over adresser registrert på ditt mobilnummer.
 • Her kan du også slette adresser eller legge til flere.