Mats Haugen Aspaas er fra 1.august på plass i stilling som biblioteksjef ved Herøy bibliotek.

Stillingen var utlyst i mars og hadde krav om bibliotekfaglig kompetanse, noe som kan være utfordrende å få tak i. Vi er derfor meget godt fornøyd med at Mats valgte å takke ja. Mats skal også ivareta funksjon som kultur og miljøarbeider, som innebærer mellom annet tilrettelegging for fritidsklubb. Han starter dermed i full stilling for Herøy kommune.

Lei av storbyen
-Jeg er 27 år gammel og er født og oppvokst i Skien, Telemark. De siste syv årene har jeg studert i Oslo og sett meg lei av storbyen. Etter en bachelorgrad i Europeiske og Amerikanske studier med fordypning i engelsk litteratur valgte jeg videre å begynne på bibliotekarutdanningen, som jeg fullførte før sommeren. Litteratur og kunnskap har alltid interessert meg og det føltes derfor naturlig å jobbe med å formidle og tilgjengeliggjøre dette som bibliotekar. Et mål jeg har i rollen er å få flere barn og ungdom til oppdage gleden ved lesing, samt sørge for et godt mangfold av litteratur for voksne.  Samtidig vil jeg utvikle biblioteket i tråd med samfunnet, og finne gode løsninger for alle brukere, sier den nytilsatte biblioteksjefen.

Slår gjerne av en prat
-Jeg synes biblioteksjefstillingen på Herøy virker utrolig gøy og gleder meg til å komme i gang. Ettersom Herøy bibliotek er et kombinasjonsbibliotek får jeg gleden av å jobbe med mange forskjellige bibliotekbrukere og bli kjent med Herøy som kommune. Både barn og voksne er alltid velkomne, og jeg slår gjerne av en prat og hjelper til etter beste evne.  Jeg ser frem til å utvikle biblioteket og samlingen, og håper herøyfjerdingene setter pris på det jeg får til – både som biblioteksjef og kultur- og miljøarbeider.

Flott på Helgeland
De siste sommerferiene har blitt tilbrakt på Helgeland, da min samboer er fra Sandnessjøen, og er også bibliotekar der. Dette har gitt meg et godt inntrykk av hvor flott det er her, og Herøy har fått spesielt mye skryt av de jeg har blitt kjent med! Av interesser – annet enn litteratur – er det først og fremst fotball og fjell det går i, og jeg håper på å få spille på et lokallag etter hvert.

Ta gjerne turen innom biblioteket for å hilse på, lese, slappe av og låne!

Biblioteket har i sommer hatt reduserte åpningstider, men fra og med august er det igjen de vanlige åpningstidene som gjelder:

Mandag               kl 10.00 – 15.00
Tirsdag                 kl 11.00 – 19.00
Onsdag                kl 10.00 – 15.00
Torsdag               kl 10.00 – 15.00
Fredag                 kl 10.00 – 14.00