Dersom du ikke har autopass-avtale for ferge kan gebyret i noen tilfeller bli like stort som selve fergebilletten. For å unngå dette må du registrere kjøretøyet på Ferrypay.no.

Under pandemien ble betaling på ferger med kort og kontanter stanset på grunn av smittevernhensyn. Dette medførte masseutsendelser av fakturaer til alle eiere av kjøretøy som ikke hadde autopass-avtale fra selskapet Skyttel. Denne ordningen er nå videreført, men fra september 2021 ble det innført gebyr på kr. 70 på hver papirfaktura.

For å unngå dette gebyret må man registrere kjøretøyet på nettsiden ferrypay.no, som er utviklet på oppdrag fra Statens vegvesen.

Alle som har autopass-avtale på autopassferje.no får fortsatt inntil 50 prosent rabatt på fergeturer. Trykk her for mer informasjon SkyttelPASS-brikken for ferje.

Hva er FerryPay?  
FerryPay er en enkel og fakturafri betalingsløsning uten rabatter for kjøretøy som ikke har AutoPASS-brikke eller AutoPASS for ferje forskuddsavtale.

FerryPay-avtalen gjelder på alle ferjer i Norge som er med i AutoPASS for ferje-ordningen. Kjøretøyets registreringsnummer leses automatisk ved innkjøring på ferje og kobles opp mot din FerryPay-avtale. Kreditt- eller debetkortet du har registrert på avtalen belastes deretter automatisk prisen for en fullprisbillett ved hver ferjereise.

Hva er fordelene? 
Du slipper faktura med gebyr i posten fra ferjeoperatør, samt purregebyr dersom du skulle glemme eller ikke har muligheten til å betale faktura innen fristen. Du mottar kvittering direkte i e-post, og kan lett videresende denne til for eksempel arbeidsgiver.

Du kan legge til og fjerne så mange kjøretøy du ønsker på avtalen, inkludert kjøretøy du ikke selv eier, men vil betale ferjereiser for. For hvert kjøretøy du legger til kan du velge startdato og sluttdato for betaling av ferjereiser med kjøretøyet. Startdato kan være to dager tilbake i tid.

Du får tilgang til Min Side, hvor du kan:
- Endre hvilket betalingskort du ønsker å knytte til avtalen
- Legge til og fjerne kjøretøy på avtalen
- Velge hvor lenge et kjøretøy skal være aktivt på avtalen
- Laste ned dine kvitteringer
- Se full oversikt over tid, sted, ferjesamband og pris på gjennomførte ferjereiser

OPPRETT DIN FERRYPAY-AVTALE HER